Mats skal representere Norge i VM i Football Manager

Mats Andrè Breesth (31) fra Sarpsborg har blitt valgt ut til å representere Norge i FIFAe World Cup featuring Football Manager, som er det offisielle verdensmesterskapet i det populære manager-spillet.

Han ble valgt ut gjennom en søknadsprosess der han overbeviste dommerne i ekspertpanelet om at han var Norges beste kandidat. Han har spilt fotballmanagerspill nesten hele livet og er tidligere europamester i spillet, som betyr at Norge stiller med en representant som har solid mesterskapserfaring.

Mats etter EM-seieren i 2017.
Privat.

Et offisielt verdensmesterskap i regi av FIFA er likevel et stort steg opp fra tidligere, og for sarpingen er det en drøm som går i oppfyllelse, og han er godt i gang med forberedelsene.

Det er en guttedrøm å offisielt få representere Norge i FM - jeg ligger i hardtrening for å øke våre muligheter for et godt resultat.
Mats Andrè Breesth

Mats jobber til daglig som gründer i elsparkesykkelselskapet SURF Beyond, som han startet i 2021 sammen med en makker. I tillegg driver han TikTok-kanalen TwoFounders, som har mer enn 75 000 følgere.

Ved sin side har han navnebror Mats Økland Jellestad (32) fra Tananger som sin assistentmanager. Jellestad har spilt managerspill i over 20 år og anslår at han har brukt rundt 40 000 timer på spillene opp gjennom disse årene.

Mats Jellestad.
Privat.

I den ikke-virtuelle verden har Jellestad også vært assisterende trener for fotballaget Havørn i over seks år, og han har tatt UEFA B-trenerkurs og trenerveilederkurs.Selv mener han at det er surrealistisk at han ble valgt ut.

Totalt er det 20 forskjellige nasjoner som deltar i årets verdensmesterskap og den samlede premiepotten er på 100 000 dollar. Hvert land sender én manager og én assistentmanager til mesterskapet, som foregår i Liverpool fra 28. august til 1. september.

Spillerne vurderes etter et sett med kriterier, som består av blant annet tabellplassering i ligaer, progresjon i cup-turneringer og antall troféer vunnet. Det er også en del andre faglige manager-kvaliteter som er med i beregningen.

Først skal managerne deles inn i grupper på fem og må gjennom et fire dagers langt gruppespill. Den første dagen består av forberedelser og i løpet av de tre neste dagene skal de komme seg gjennom tre hele sesonger.

De beste managerne fra hver gruppe går videre til finaledagen, hvor de skal konkurrere i et «Fantasy Draft»-format. Det betyr at de skal sette sammen et lag på 25 spillere ut fra en felles spillerbase og konkurrere mot hverandre i semifinaler og en eventuell finale, der alle oppgjørene går over to kamper. I denne fasen er det stort fokus på taktiske ferdigheter under situasjoner med høyt press.

Manageren som oppnår høyest poengsum i finalen blir kåret til offisiell verdensmester i Football Manager.

Jellestad og Breesth ble kjent på Bali for 11 år siden.
Privat.

Ekspertpanelet som valgte ut Norges spillere består av representanter fra Good Game og Norges Fotballforbund, inkludert Norges landslagstrener i efotball, Thilip Thangarasa.

Thangarasa har stor tro på våre spillere og mener Norge har gode sjanser i verdensmesterskapet.

Vi har store ambisjoner for VM. Det er intense forberedelser, diskusjoner om taktikk og et godt samarbeid mellom våre to representater. Jeg har stor tro på at vi henter hjem VM-pokalen!
Thilip Thangarasa

Norges VM-deltakelse kan følges direkte via Twitch-kanalen eFotballNorge.

Du kan lese mer detaljert informasjon om verdensmesterskapet på fifa.gg.

Good Game håndterer efotball på vegne av Norges Fotballforbund.

For mer informasjon, ta kontakt:

Thlip Thangarasa
Trener for efotballandslaget
thilip@goodgame.no
94 33 97 76